Hva går muskelterapi ut på?

Ved konsultasjon hos meg vil du kunne forvente en samtale om deg og det aktuelle problemet, målsetninger med timen, samt hvor lenge det har pågått og lignende. Oppgaven min blir da å finne ut hvilke områder som skal undersøkes og arbeides med, samt løsne opp spenninger i muskulatur og rette opp eventuelle skeivheter (feks hofte) som kan ha betydning for smertene du opplever. Store deler av timen foregår på behandlingsbenken. Jeg foreslår ofte øvelser som du kan gjøre på egen hånd, frem til neste behandlingstime for eksempel. Teknikker som blir brukt oftest er klassisk massasje, myofascia release, bindevevsmassasje med bl.a. Rosenberg Teknik®, triggerpunktbehandling, akupressur, kranio-sakral terapi, tøyning og leddmobilisering. Jeg jobber intuitiv, så behandlingene er forskjellige fra gang til gang, alt etter hva du trenger der og da.

Etter behandlingen kan du føle deg likt som etter en god treningsøkt med litt ømhet i kroppen, som normalt gir seg etter 2-3 dager. Kroppen trenger den tiden for å integrere endringene som ble gjort ved behandlingen.

Har du spørsmål? Kontakt meg.

OBS! Hvis du har akutte, intense smerter eller du opplever smertene/plagene for første gang, kontakt din lege før behandling hos meg. Jeg samarbeider gjerne med helsepersonell eller annen terapeut ved behov.

Terapeuten som gir behandling er selvfølgelig en god hjelper på veien mot dine målsetninger, men husk at den viktigste jobben er den du gjør selv når terapeut ikke er tilstede.