Naturmedisinsk muskelterapi

Naturmedisinsk muskelterapi bygger på kunnskap fra ulike naturmedisinske systemer og terapiformer. Utover dette er terapien bygget på naturvitenskapelig kunnskap om kroppens indre/ytre strukturer som blodkarsystemet, nervesystemet, hormonsystemet, immunsystemet, bindevev, sener, muskler og ledd.

En muskelterapeut har som oppgave å løsne opp i spenninger i muskulaturen for å smertelindre, men også å øke klientens kroppsbevissthet. Hvorfor er det viktig å være bevisst om egen kropp? For å kunne ta eventuelle nye problemer i oppløpet før den går for langt, og å kunne ta ansvar for egen helse og velvære for bedre livskvalitet.

Behandlingen brukes til forebygging og behandling av muskulære plager, smerter og for å skape velvære. Smerter kan oppstå i ulike områder i kroppen som følge av flere faktorer, for eksempel overbelastning enten på grunn av ensidig arbeid eller hard fysisk aktivitet, samt stress og angst.

En rekke teknikker brukes for å påvirke muskulaturen, slik at pasienten bedre skal kunne takle hverdagens fysiske og psykiske påkjennelser. Andre fordeler med behandling er økt venøs og lymfatisk drenasje, redusert spenning i muskulatur samt økt bevegelse i områdene som blir behandlet. Teknikker som blir brukt oftest er klassisk massasje, bindevevsmassasje med bl.a. Rosenberg Teknik®, triggerpunktbehandling, akupressur, kranio-sakral terapi, tøyning og leddmobilisering.

Muskelterapi skiller seg ut fra andre behandlingsformer ved at man ikke bare behandler kroppen din på det stedet du opplever smerten, men ved god kjennskap til muskel- og nervesystemet kan man behandle kroppen der årsaken til smerten egentlig ligger.

Hva går muskelterapi ut på?

Hva går muskelterapi ut på?

Jeg jobber intuitiv, så behandlingene er forskjellige fra gang til gang, alt etter hva du trenger der og da.

Les mer ⇒

Klassisk massasje

Klassisk massasje

Klassisk massasje, også kalt svensk massasje er en avslappende muskel- og hudmassasje, hvor hendene  er det viktigste verktøyet.

Les mer ⇒

Myofascia release

Myofascia release

Myofascia release er en hands-on teknikk, som oppleves meget behagelig og som frigjør enorme mengder stress som sitter i vevet.

Les mer ⇒

Bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje er en form for dyp massasjeterapi, hvor man med fingertuppen eller med hele håndflat trekker i huden.

Les mer ⇒

Triggerpunktbehandling

Triggerpunktbehandling

Muskelknuter kan være en samling av bindevev (triggerpunkter) og du kan tenke på de som muskelens nøkkelhull for å avspenne eller aktivere den berørte muskelen.

Les mer ⇒

Akupressur

Akupressur

Akupressur har røtter tilbake til Østen, og har eksistert i tusenvis av år. Grunntanken er at chi (livsenergien) må flyte fritt i kroppen for å være i balanse.

Les mer ⇒

Kranio-sakral terapi

Kranio-sakral terapi

Kraniosakralterapi er en varsom behandlingsform for å rette opp eventuelle skjevheter i knokler eller/og ledd som kan belaste sentralnervesystemet.

Les mer ⇒

Kjeve- og kjeveledd

Kjeve- og kjeveledd

Kjeven har mye å si – bokstavlig talt. Kjeveleddet kan tåle mye, men feks. stress, angst, whiplash, til og med tannlege besøk… (spesiellt hvis de trekker tann, au… )

Les mer ⇒